Για 15 κομματια :
- 1 πορτοκαλι
- 5-6 χουρμαδες
- 10-12 σταφιδες
- 2 κουταλιες καρυδα τριμμενη
- 6-7 κουταλιες νιφαδες βρωμης(τριμμενη)
- 1 κουταλια καρυδι τριμμενο
Πλενουμε πολυ καλα το πορτοκαλι και μετα το ξεφλουδηζουμε.Την φλουδα την βαζουμε στο φουρνο για 20 λεπτα στους 100 βαθμους!Οταν ειναι πλεον ετοιμη την αφηνουμε να κριωσει και μετα την χτυπαμε στο μπλενδερ για να γινει σκονη.
Στριβουμε το πορτοκαλι και μεσα στο χυμο βαζουμε τους χουρμαδες και οι σταφιδες ψιλοκομμενοι και αφηνουμε για μια ωρα!Μετα απο μια ωρα χτυπαμε στο μπλενδερ το χυμο μαζι με τα αποξυραμενα φρουτα μεχρι που θα γινουν αλοιφη!Ανακατεβουμε την τριμμενη βρωμη με την καρυδα,το καρυδη,1\2 κ.γ σκονη πορτοκαλι και την αλοιφη!Πρεπει να μας βγει μια ζυμη που να κολλαει λιγο.Σιγα,σιγα αρχιζουμε και πλαθουμε τις μπαρες μας με τα χερια λιγο βρεγμενα.Μπορειτε να δωσετε οτι σχεδιο επιθυμειτε!Τα βαζουμε σε ενα ταψι που του εχουμε στρωσει ενα αντικολλητικο χαρτι!Ψηνουμε τις μπαρες μας στους 150 βαθμους για 30 λεπτα περιπου η μεχρι που θα ροδισουν.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu